Europa

Harzen seværdigheder – Nationalpark Harz og de flotte bjerge

historiske huse i quedlinburg i tyskland

Skal du bestemme dig for et rejsemål, men ønsker ikke den lange flyvetur, så er det nordtyske bjergområde Harzen det helt rigtige valg. Du vil blive overrasket over mange muligheder og aktiviteter hele året igennem for alle aldersklasser og ikke mindst vandreglade mennesker.

Og for ca. et halvt århundrede siden begyndte danskerne at strømme til Harzen for at mærke historiens vingesus gennem hele byen. Spor af koncentrationslejre fra 2. Verdenskrig, hvor ca. 60.000 fangere blev sat til at udgrave minegange, og hvor bjergmassivet var delt mellem de to Tysklande under den Kolde krig. I 1990 efter genforeningen har man ledt efter den gamle grænse, som i dag har fået det historiske navn “det grønne bånd”, der er tydelig markeret med flere mindesmærker, mens grænsestationerne med vagttårne og pigtråd bliver brugt som museum.

Området giver dig i dag naturskønne oplevelser med dyre- og parkliv. Vi guider dig frem til de bedste seværdigheder i Harzen, hvor du kan udforske bedst til fods, men også oplevelser på byens søer og mountainbikes er en oplagt mulighed. Slug byens historie og mangfoldighed til dig i dit eget tempo.

Nationalpark Harz

Om du kan lide at vandre eller blot har brug for at koble af, så er Nationalpark Harz et skønt sted at besøge. Denne omtalte park byder på vandrestier med et mål på ca. 300 km. i alt og er dedikeret til alle, der kan lide at finde roen og ellers vandre, idet man nemmest kommer rundt til fods.

nationalpark harz i harzen i tyskland

For at få det optimale ud af stedet, skal man kunne gå flere kilometer, hvorfor denne turistattraktion er mest egnet til voksne og store børn.

Så er denne tyske park noget for dig, bør du skrive den ind på din liste som en top 10 seværdighed, for vi garanterer dig for en god oplevelse. Husk dine vandresko eller blot praktiske sko og varmt, behageligt tøj at bevæge sig i. Nationalpark Harz er et stort område, så vi anbefaler ligeledes, at du medbringer et kort for at kunne finde rundt og ellers undgår at fare vild.

Quedlinburg – en charmerende middelalderby

Nyd også vandreturen gennem byen Quedlinburg, som er kendt for sine smukke bindingsværkshuse i Harzen. Fortsæt gennem byen, og oplev mere end 1300 bindingsværkshuse i forskellige stilarter, som også refererer til brødrene Grimms eventyr fortællinger. Quedlinburg siges at være et af Tysklands bedste eksempler på en velbevaret middelalderby, hvor du vil opleve flere seværdigheder, torve, kirker med mere. Og bliver du lidt træt i benene, så hold en pause ved et af byens cafeer eller restauranter og nyd en lokal bryg eller en god tysk måltid, hvis du skulle blive sulten.

historiske huse i quedlinburg i tyskland

En anden populær by er Harzens perle Goslar, som også er præget af de charmerende store huse i bindingsværk. Så spar på gåturen, og oplev også denne by som en af de bedste seværdigheder i Harzen.

Volksbank Arena Harz – giv den gas på din mountainbike!

Vil du have mere fart på, så hop op på en mountainbike og oplev Harzens bedste mountainbike område i Tyskland. Byen byder på over 70 forskellige ruter med næsten 3.000 km cykelstrækninger.

Det mest populære rutenet er Volksbank Arena egnet til både begyndere, øvede og professionelle. Som med skipister er disse mountainbike ruter også markeret efter farver, blå (let), rød (middel) og lilla (svær). Her kan du medbringe din mountainbike op i liften på bjerget og vælge mellem de forskellige nedkørsler.

Vi anbefaler, at du på forhånd gør dig klog på de forskellige ruters sværhedsgrader. På den måde undgår du at begive dig ud på en rute, der ikke passer til dit niveau.

Du finder også andre spændende bikeparks i byerne Hahnenklee, Thale, Braunlage og Schulenberg. I de fleste store byer i Harzen kan du leje eller få repareret mountainbikes og købe diverse udstyr. Så er du til fart, cykel og friluftsliv, så gå endelig ikke glip af de mange bikeparks i Harzen.

GlowGolf Harz – minigolf for hele familien

En anden sjov, men mildere oplevelse for både børn og voksne i en bred aldersgruppe er GlowGolf Harz. En attraktion der byder på det helt fantastiske minigolf spil med 18 baner med flotte kulisser og uv-lys.

Find konkurrencegenet frem og se, hvem der er bedst til minigolf i din din familie eller blandt venner.

Vi råder dig til at booke tid på forhånd, da der er rift om pladserne. Undersøg også åbningstider og priser, for du kan nemlig spare penge ved at købe en familiepakke. Så skulle det blive regnvejr under turen, hop indenfor i GlowGolf Harz, og du er garanteret en sjov oplevelse for hele familien i Harzen.

Overrask børnene med en tur i damplokomotivet

En anden særlig overvældende oplevelse for børn er en tur i damplokomotivet Harzer Schmalspurbahnen til Harzens højeste bjerg, Brocken, i ca. 1.142. meters højde. Denne top er også kendt som Bloksbjerg. Harzer Schmalspurbahnen starter i den charmerende bindingsværksby Wernigerode og har tre ruter at følge. Den mest populære af dem er den lille Brocken-bane, som er den korteste og den mest stejle. Her får I den mest fantastiske udsigt ud over blandt andet Nationalpark Hochharz.

nationalpark harz damplokomotivet trækker harzer schmalspurbahnen

Vil I køre mere i det dampdrevne tog, så skal I tage med Harzquerbahn, som er den længste rute. En charmerende tur fra Nord til Syd mellem bindingsværksbyerne Werrnigerode og Nordhausen. Toget stopper i Drei Annen Hohne og kan her kombineres med ruten Brocken-banen. Mellemruten er den 61 km lange Selke-bane, hvis endestation er middelalderbyen Quedlinburg.

Undervejs vil du opleve den naturskønne Selke-dal, hvorfor denne strækning anses for at være den mest romantiske. Herfra går det vestpå, hvor I fanger Harzquerbahn ruten. Skal børnene have en oplevelse for livet, så skal I prøve dette ægte damplokomotiv i Harzen, der bruger enorme kræfter for at komme frem i bjergene.

St. Andreasberg rutsjebane og Wurmbergseilbahn svævebane

Vil du give børnene flere vilde oplevelser, så skal I besøge den ekstrem lange rutsjebane St. Andreasberg eller svævebanen Wurnbergseilbahn. Med St. Andreasberg rutsjebane får du omkring en halv kilometer lang tur, som er lidt mere end gennemsnittet i en almindelig rutsjebane. Om sommeren er der tale om en bobslædebane.

svævebanen wurnbergseilbahn i harzen i tyskland

I området er der endda en stor naturlegeplads i byen, hvor dine børn kan få flere sjove timer til at gå med at lege på broer og fritsvævende klatrestiger. Naturlegepladsen er mere egnet til de store og mellemstore børn.

Wurnbergseilbahn er Nordtysklands længste svævebane, som du finder i Thale. Turen på omkring 2,8 kilometer går fra byen Braunlage til bjerget Wurmberg. Banen fører ikke mindst til den berømte Heksedanseplads og en dyrepark med flere vilde dyr, hvor børnene helt sikkert også vil få det sjovt. Du kan nyde svævebanen både om sommeren og om vinteren. Forkæl børnene med en tur i både St. Andreasberg og Wurnbergseilbahn og giv dem et sug i maven.

Drypstenshuler og gamle miner

Besøg også de berømte drypstenshuler i Harzen i enten Bad Grund, Rübelang eller Elbingerode, som åbnede for offentligheden helt tilbage i 1649 og har derfor en længere historie bag sig. Her kan du få et fascinerende indblik i en gemt underverden af smukke drypstensformationer. En stor oplevelse for børnene også, hvor I tydeligt kan mærke et ekko fra fortiden.

Besøg også seværdighederne Bergbaumuseum Rammelsberg og Grube Samson, som er gamle, historiske miner. Rammelsberg findes syd for Goslar og er en malmmine, der har været i uafbrudt drift i over 1000 år, hvor der er blevet udvundet flere metaller, blandt andet sølv og kobber. Her kan du få flere forskellige guidede ture nede i minens ture og ellers besøge stedets museum, der oplyser dig om den historiske og gamle minedrift. Grube Samson derimod er en sølvmine, som du finder i St. Andreasbjerget og jo kan opleves sammen med rutsjebane turen. I sølvminen blev mineralet Samson opdaget, hvorfor minen er blevet opkaldt efter samme navn.

Giv også børnene en uforglemmelig oplevelse i de historiske drypstenshuler og miner i Harzen.

Vejret i Harzen

Harzen er også kendt for at være et populært skisportssted, hvorfor byen får besøg af ligeså mange turister om vinteren som i sommerperioden. Der bliver nemlig udbygget et stort sneanlæg i bjergene, når sæsonen for vinterturismen rammer. Altså er byen fantastisk at opleve hele året igennem. Du kan for eksempel tage til hekse- eller folkefest i foråret, futte afsted med damplokomotivet eller tage på en smuk vandretur om sommeren og ikke om mindst stå på ski om vinteren. Du vælger helt selv! Uanset om du bruger din vinter- eller sommerferie på Harzen, så begrænser det ikke byens tilbud på hverken aktiviteter eller seværdigheder. Så book din næste flybillet til Harzen.

Fly til Harzen

Det er jo så nemt at komme til vores tyske naboland i dag. En tur til Harzen kan tages med bil på under en dag, og du kan altså tage afsted fra Danmark om morgen og være fremme før det bliver mørkt. Uanset om du rejser fra København ellers Aarhus er der ca. 600 kilometer, men turen fra Jylland er lidt hurtigere fordi du slipper for færgen.

Rejser du med fly, er der mere end 150 flyselskaber, der flyver til Harzen med mellemlandinger enten i Hannover eller Leipzig. Du kan rejse fra enten Kastrup eller Billund lufthavn, og du skal regne med en flyvetur på lidt over 3 timer. Vil du finde de bedste flyrejser, så kan internetsiderne Momondo eller Travelmarket helt klart anbefales til din eftersøgning. Siderne sammenligner flere flyselskabers priser og rejsetidspunkter og giver dig de bedste tilbud på gode og prisvenlige flybilletter. Du kan dog også vælge at pakke bilen i stedet og tage på en spændende og populær kør-selv-ferie til Harzen.

Hotel i Harzen

Vil du også gerne finde de bedste hoteller til de bedste priser i Harzen? Så vil vi ligeledes opfordre til at søge rundt på internettet, herunder Booking.com eller Hotel.com, der sammenligner flere tusinder hoteller og deres priser og popularitet. Du kan få et overblik over alle familiehoteller, budgethoteller, kæledyrsvenlige hoteller, handicapvenlige hoteller, skihoteller eller private lejligheder i Harzen. Det er helt op til dig, hvordan du ønsker at bo på din rejse med eller uden kæreste eller børn.

Synes du, det kan blive for dyrt at bo på hoteller, så er campingferie i Harzen også en mulighed. I den populære by Goslar finder du flere campingmuligheder.

Kryds Harzen af på din rejseliste og brug enten noget af din sommer- eller vinterferie på vandring i bjergene, de smukke parker, de spændende drypstenshuler eller miner eller få fart med mountainbikes eller rutsjebaner og giv dig og din familie en uforglemmelig og historisk rejse til denne tyske by. Rigtig god ferie!

Related posts

Seværdigheder i Istanbul

Turistguiden

Prag seværdigheder – Karlsbroen og det sorte øl

Turistguiden

Seværdigheder i Firenze – mere klassisk bliver det ikke

Turistguiden

Leave a Comment